Flippereiden aikataulu

Hei kaikki!

Tässä hieman päivitettyä treeniohjelmaa tälle erikoiselle keväälle. Koska emme tiedä tarkalleen, milloin halli aukeaa vai aukeaako, on kevät suunniteltu pitkälle erilaisten kuivatreenien puitteissa. Jyväskylän kaupunki on ilmoittanut, että hallit ovat suljettuina ainakin 13.5. asti.

Ohjeistuksena uimareille on nyt myös tämä viikkorytmitys, joka menee seuraavasti ensi viikosta alkaen:

Maanantaina: Lenkki

Tiistaina: Taitoharjoittelu pallolla, jossa ideana on harjoitella erilaisia harjoitteita taidon kehittämiseen. Tähän annetaan ohjeet aina viikon alussa. Näitä taitojuttuja voi toki tehdä myös muina päivinä!

Keskiviikko: Lihaskunto, joka tapahtuu Zoom sovelluksen kautta. Tähän jaamme uimareille, sekä teidän vanhempien sähköpostiin linkin. Kyselinkin jo uimareilta, onko heillä omia sähköposteja, mutta varmaan menee myös teidän vanhempien kautta. Zoomiin pystyy kyllä liittymään myös kätevästi puhelimella. Ajatuksena näihin lihaskuntoihin oli se, että kokoonnutaan zoomiin aina keskiviikkoisin klo 17 alkaen, jokainen tekee joko annetun treeni tai valmentajan vetämänä ja palaa harjoituksen jälkeen zoomiin. Tällä saamme vähän kokoonnuttua yhteen ja yhteistä tekemistä näin etäyhteyden kautta :) ensi keskiviikkona ei valkut pääse kuin tuohon aloitukseen valmentajapalaverin vuoksi, mutta päästään kuitenkin moikkaamaan kaikkia alussa.

Torstaina: Lenkki

Perjantaina: Liikkuvuus + Hyppynaru. Tässä harjoituksessa tehdään annetut liikkuvuus harjoitteet ja hypitään ohjeistetusti hyppynarulla, jota olemme tehneet myös treeneissä aiemminkin. Myös näihin ohjeet aina viikon alussa niin tulee vähän vaihtelua !

Lauantai: omatoiminen.


Lenkkeihin ollaan ohjeistettu niin, että matka sekä aika kasvaisivat kun viikot kuluvat. Mukaan tulee myös mäkitreenejä, jolloin kroppa saa hieman erilaista ärsykettä kun pelkästä lenkistä. Ohjeistus tuohon lenkkiin on myös se, että osan matkaa voi kävellä ja osan juosta. Pikkuhiljaa juoksukuntoa kasvattamalla jaksetaan juosta pidempiä matkoja :)

Moni on myös pyöräillyt, jotka voi joko lisätä ohjelmaan tai tehdä tuolloin lenkkipäivinä.
Tässä runkoa harjoittelulle ja ylimääräistä voi aina tehdä.

On ollut kiva kuulla uimareilta, että treenaaminen sujuu, vaikka välillä on hankalia päiviä ollutkin. Ollaan kerätty nyt kuvia lenkeistä, joita uimarit ovat tehneet Sport tracker sovelluksen avulla. Tämä on ollut mielestämme myös hyvä tapa seurata hieman treenaamista.

Omatoiminen treeni voi sisältää mitä vaan mieleen tulee, pihaleikkejä, viikon aikana tehtyjä treenejä tai jotain mikä itsestä tuntuu hyvältä. Vaikka tällaisena aikana on tärkeää pitää kiinni rutiineista, yritetään pitää myös treenaaminen mielekkäänä ja motivoivana, vaikka ei sinne altaaseen päästäkään.

Hajoituksissa on ajatuksena progressiivisuus, kuten altaassakin tekisimme, joten treenit hieman muuttuvat aina viikkojen kuluessa, mutta pääsääntöisesti tällaisella rungolla mennään!

Jos tulee jotain mieleen niin laittakaa ihmeessä viestiä! Yritetään tsempata uimareita ja itseämme tämän erikoisen ajanjakson yli. Kyllä tästä vielä altaaseen päästään, kun aika on oikea :)

Mukavaa pääsiäistä kaikille !


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän treeniajat

1.-14.2 etä- ja omatoimitreenit

Muksu meet XIII 28.11