Vanhempainillan koonti

Moikka taas!

Ja kiva, että paikalla oli eilen kivasti vanhempia ja saatiin vedettyä vanhempainilta hyvin läpi. Lupailtiinkin, että kootaan tänne aiheita, mitä käsiteltiin, niin kaikki saavat ne vielä lukea :)

Aluksi puhuttiin siitä, että kausi on lähtenyt meidän ryhmällä hyvin käyntiin ja nyt tosiaan meitä valmentajia on ihan normaalisti kaksi taas harkoissa.
Katsottiin myös kausisuunnitelmaa, joka toimii niin, että joka viikko on oma teemansa ja treenit tehdään sen mukaan. Joinakin viikkoina on käännöksiä ja potkuja, toisena viikkona perhosta ja sekaria ja niin edelleen. Kaikkia lajeja kuitenkin tulee monipuolisesti teemaviikosta riippumatta. Tiistai on meillä "tehopäivä" eli uidaan vähän kovempia pääsarjoja. Keskiviikkoisin pyritään käyttämään monipuolisesti kaikkia välineitä ja uimaan vesivoimaa. Perjantaisin on nopeuden ja tekniikkaharjoitusten vuoro ja lauantai onkin sitten viikon toinen kuormittavampi harjoitus.
Kuivalla tiistaisin tehdään kuminauhajumppaa ja liikkuvuusharjotteita ennen allastreeniä, keskiviikkoisin harjoituksen päälle on kuntopiiri, perjantaisin kehonhallintaa ja taitoa ja lauantaisin koulujumppa. Kausisuunnitelmaa ei kuitenkaa seurata orjallisesti, vaan sovelletaan aina päivän tarpeen mukaan. Tiistain ja lauantain harjoitukset ovat hieman enemmän kuormittavia ja muut treenit ovat huomattavasti kevyempiä, keskittyen mm. tekniikoihin ja lyhyisiin nopeusvetoihin. Kaikki harjoitukset sisältävät kuitenkin aina tekniikka/taito osioita. Harjoituksiin sisältyy muutaman kerran vuodessa tehtävät testit, sekä altaalla, että kuivalla.

Meidän ryhmä koostuu pääasiallisesti rolloikäisistä uimareista, mutta ei pelkästään ole rolloryhmä, vaan erittäin tärkeä ryhmä ylempiin ryhmiin Junnu2 ja Junnu1 siirtymiseen. Tärkeinä tavotteina rolloissa kisaamisen lisäksi ovat tekniikan ja harjoitusvauhtien kehittäminen ja harjoitusaktiivisuus, joista osa on myös meidän ryhmän kriteereinä. Mm. näiden kehitysalueiden tarkkailulla teemme päätöksiä ylempiin ryhmiin siirtymisestä kaksi kertaa vuodessa. Mitä paremmin teemme asiat tässä ryhmässä, sitä helpompaa on ylempiin ryhmiin siirtyminen.

Käytiin läpi myös tämän ryhmän sääntöjä, joita uimarit yhdessä valmentajien kanssa ovat keksineet. Säännöt sisältävät mm. hyviä käytöstapoja, ajoissa harjoituksiin tulemista, allasetiketin noudattamista (käydään suihkussa ilman uikkareita, tervehditään ja autetaan muita), ryhmän jokaisissa harjoituksissa käymistä ja sopimista korvaavista harjoituksista valmentajien kanssa ja oman parhaansa yrittämisestä jokaisessa harjoituksessa. Näitä sääntöjä kivasti jo noudatetaankin ja uimarit ilmoittavat myös hienosti poissaolojaan ja myöhästymisiä meidän ryhmän whatsappin kautta! Tämä unohtui eilen sanoa, mutta myös meidän ryhmällä on käytössä "rangaistuksia", mikäli homma ei suju ja samoista asioista joutuu sanomaan monta kertaa. Viime kaudella käytössä oli se, jos monta kertaa tarvitsee häiriökäyttäytymisestä sanoa saman harjoituksen aikana, uimari laitetaan pois harjoituksesta ja ilmoitamme siitä teille vanhemmille. Emme kuitenkaan usko, että tämän ryhmän kanssa sitä joutuu käyttämään:) "Rangasitukset" ovat muuten ihan perinteisiä lihaskuntoliikkeitä, mitä uimarit ovat kyllä jo alemmissa ryhmissä ollessaan joutuneet tekemään.

Mikäli uimari ei pääse omiin harjoituksiin esimerkiksi toisen harrastuksen sattuessa samalle päivälle, sovitaan aina valmentajien kanssa korvaava harjoitus tietyn ryhmän kanssa. Tämä hoidetaan aina valmentajien kautta. 

Sairastelu on yksi asia, mistä ollaan todella tarkkoja. Harjoituksiin tullaan vasta, kun uimari on täysin terve ja mielellään niin, että niitä täysin terveitä päiviä on yksi ennen harjoituspäivää. Jos sairastelu sattuu viikolle, jolla on mitkä tahansa kisat, jätetään kisat välistä, ellei uimari ole puoleen väliin viikkoa terve. Nämä riippuu tietysti paljon siitä, mikä sairastelu on taustalla. Halutaan, että tähän kiinnitetään myös kotona huomiota, eikä lasta laiteta puolikuntoisena harjoituksiin, eikä kisoihin. Mikään kisa ei ole niin tärkeä, joten terveys edellä mennään :)

Lauantaiaamu on herättänyt paljon keskustelua ja olemme huomanneet, että osallistumisprosentti koulujumppaan on melko pieni. Koulujumppa on harjoitus siinä missä kaikki muutkin harjoitukset ja siitä poisjääminen katsotaan poissaoloksi. Tästä kuultiin toki hyviä perusteluja vanhemmilta, miksi lapsi tulee uimaan, muttei koulujumppaan. Ymmärrämme perheiden viikonloppuisin tapahtuvat menot ja perhe-elämän ylipäänsä, mutta halusimme korostaa myös kuivaharjoittelun erityistä tärkeyttä tämän ikäisille lapsille. Palautumista uinnista tulee kuitenkin riittävästi kaksi ja puoli päivää, sillä seuraava harjoitus on vasta tiistaina klo 18.

Seuraava huomio tuli vanhemmille liittyen kisojen järjestelyihin: Jo nyt syysuinteihin tarvitaan lisää toimitsijoita erinäisiin tehtäviin, joten jos olet vapaana ja kiinnostunut auttamaan seuraa kisojojen järkkäilyssä, ota rohkeasti yhteyttä seuran henkilöihin, sillä kaikki apu on tarpeen. Jokaisella ryhmällä on myös vuorot, jolloin vanhempien tulisi olla järjestämässä JS-cup kisoja lauantaiaamuisin. Mikäli et pääse oman uimarisi vuorolla, olisi toivottavaa, että korvaisit sen joissakin muissa seuran järjestämissä kisoissa. Yhtä vanhemmista lainaten; "kun lapsi harrastaa, on se koko perheen harrastus" :)
Kisojen aikana pidettävään kahvioon sekä tulospalveluun kaivataan myös kuumeisesti lisää väkeä. Rohkeasti vaan tekemään talkoohommia !

Seura järjestää tiistaina 25.9. miniolympialaiset harjulla klo 16-18, joten sen päivän allasharjoitus on peruttu. Toivomme, että kaikki uimarit osallistuvat tähän päivään. Lajeina on aikaisempina vuosina ollut esim. turbokeihäänheittoa, pieniä nopeuskisoja ryhmissä ja muuta mukavaa pientä kisailua ja muihin tutustumista.

Pidetään myös tämä blogi virallisena tiedotus kanavana, kuten aiemmin jo mainittiin.
Tässä oli kaikki, mitä eilen vanhempainillassa keskusteltiin. Meihin saa ottaa yhteyttä ja tulla nykimään hihasta hallilla, jos tulee mitä vaan kysyttävää tai kommentoitavaa. Toivottavasti tämä selvensi myös niitä, ketkä ei eilen paikanpäälle päässyt! :) Nähdään hallilla!

Terkuin Nenne&Roy





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän treeniajat

1.-14.2 etä- ja omatoimitreenit

Muksu meet XIII 28.11